MATERIA ÎNTUNECATĂ LIPSEŞTE DIN UNIVERS?

MATERIA ÎNTUNECATĂ LIPSEŞTE DIN UNIVERS?,

Fizica modernă, prin modelul standard şi prin ecuaţiile din cadrul acestui model, prezice existenţa unei anumite cantităţi de materie în univers. Cu toate acestea, când sunt utilizate telescoape şi alte tehnologii avansate, se observă că presupusa masă nu este acolo, "lipseşte". Nu doar o mică parte din ea... lipseşte 96% din materie (!).

În acest punct, ne-am putea aştepta la reexaminarea şi ajustarea în consecinţă a modelului predictiv. În schimb, s-a inventat un nou tip de materie, în speranţa că aceasta va permite rezolvarea tuturor ecuaţiilor. Pentru acest nou tip de materie inventată au fost nevoiţi să vină cu un termen foarte tehnic şi, pentru că nu a fost uşor de găsit, au decis să o numească... "materie întunecată" şi "energie întunecată".

Poate că lipsa masei se datorează unei erori fundamentale din modelul standard, eroare prin care un număr incredibil de mare (aproape infinit) a fost înlăturat, ceea ce ne arată cât de dens este de fapt spaţiul vid. Majoritatea celor care studiază fizica nici măcar nu sunt conştienţi de acest truc matematic, numit "renormalizare", prin care densitatea spaţiului este pur şi simplu ignorată, în ciuda datelor ştiinţifice verificate experimental (vezi efectul Casimir).

Poate că ne apropiem de punctul în care cei care susţin modelul standard îşi vor da seama că aşa-numita "materie întunecată" nu există şi că masa care lipseşte este de fapt energia din însăşi structura manifestării spaţiale şi temporale, ceea ce Nassim Haramein a prezis în urmă cu mulţi ani, în modelul său de teorie unificată a câmpului.